Grootste Collectie Nuttige Weetjes

  Deel
  avatar
  Euhm

  Aantal berichten : 87
  Punten : 118
  Registratiedatum : 20-05-10
  Leeftijd : 22
  Woonplaats : Diepenbeek België

  Grootste Collectie Nuttige Weetjes

  Bericht  Euhm op zo sep 12, 2010 12:13 am

  Wist je dat.... ( deze weetje is zowat alles doormekaar en velen zullen er al wat kennen maar mss kan het sommige mensen helpen, je zult even moeten zoeken voor je antwoord maar de meeste belangrijke dingen staan erin, in elk van de tips is het onderwerp van de tip gemarkeerd met oranje, de kans dat tips dubbel staan is mogelijk doordat eze topic in stukjes is gemaakt,dus maakt je niet dik en kom niet klagen als er tips dubbel staan Rolling Eyes )

  -Veel monsters je niet meer aanvallen als je het dubbele van hun combat level + 1 bent?

  -Ieder de helft van de slayer xp krijgt als een slayermonster door twee mensen voor een gedeelte worden gedood? De ene helft gaat naar de persoon die het meeste schade aan het monster heeft toegebracht, de andere helft gaat naar diegene die de laatste klap heeft uitgedeeld

  -Het Barrelchest anchor van Great Brain Robbery bijna even goed is als een Abyssal Whip, maar wel een stuk goedkoper?

  -Je op een range minder verbrandt dan op een vuurtje? De range in de keuken van Lumbridge zorgt ervoor dat je nog minder verbrandt dan op andere ranges

  -Je tijdens het trainen van je herblore beter Serum 207 dan strength potions kunt maken als je van je tarromin af wilt? Serum 207 geeft hetzelfde aantal xp, maar ashes zijn veel gemakkelijker te krijgen dan limpwurt roots.

  -Je een teleblock op kunt heffen door uit de wildernis te gaan of door 5 minuten zonder prayer aan te wachten? Als je Protect from Magic doet, hoef je maar 2,5 minuut te wachten.

  -Het spinnenwiel op Neitiznot het dichtste bij de bank is?

  -De slayer xp die je krijgt hetzelfde is als 10% van de life points van het monster?

  -Je met de minigame van Tears of Guthix elke week xp kunt halen in je laagste skill?

  -Je maar de helft van het aantal Ranged xp per hit krijgt als je een dwarven cannon gebruikt? Je krijgt ook geen Constitution xp!

  -Jagex schat dat je er meer dan 2000 uur over doet om alle skills 99 te krijgen in f2p? Dat is meer dan 83 dagen non-stop

  -Lichtbronnen verschillende degradaties in lichtsterkte hebben? Een torch geeft bijvoorbeeld veel minder licht dan een bullseye lantern. Ook zullen twee torches meer licht geven dan één

  -(Player moderators een speciale kamer hebben om te overleggen? Deze kamer moet wel geopend worden door een moderator van Jagex. Zodra dat gedaan is kunnen player moderators via de Lumbridge Sage naar de kamer toe teleporteren.)

  -De killcount in Barrows alleen maar voor extra runes zorgt? Je hebt geen grotere kans op Barrows armour als beloning

  -je nooit 2 clue scrolls tegelijkertijd kan zien?

  -als je een casket krijgt van een clue scroll dat er dan altijd de schat volgt, kijk maar naar de examine van zo een casket.

  -Iron ore nooit mislukt als je de superheatspreuk gebruikt?

  -Spirit terrorbirds van Summoning een hele goede manier zijn om te kunnen blijven rennen? Ze zijn niet duur om te maken, blijven lang leven en je kunt er, zolang je genoeg scrolls en summoning points hebt, onbeperkt mee rennen!


  -Je vroeger Amulets of Glory ook kon opladen als je ze noted meenam? Toen ze dat veranderden, zorgden ze er wel voor dat alle Amulets of Glory werden opgeladen als je er een in de fontein deed. Daarvoor moest je alle amuletten een voor een in de fontein doen.

  -Je vroeger aan het begin van RuneScape Classic kon kiezen of je een Adventurer, Miner, Ranger, Warrior of Wizard wilde worden? Je kreeg hierdoor aan het begin extra spullen en levels, maar verder had het geen nut

  -Torag de beste bescherming biedt van al het Barrows armour, maar toch best goedkoop is?

  -Spirit Trees zijn uitgevonden door de gnomes. Ga met zo'n boom praten en je zult een menu krijgen waaruit je kunt kiezen waar je heen wil.

  -Teleporteren met magie is, naast normaal rennen en lopen, de meest gebruikte manier om op een andere plek te komen. Bijkomend voordeel is dat sommige spreuken ook voo f2p zijn. Teleporatiespreuken maken onderdeel uit van de Magic skill. Om deze spreuken te doen zijn meestal law runes nodig. Deze rune is voor het teleporteren gemaakt.

  -Ook de Fairy Rings kunnen van verschillende plekken in RuneScape naar een andere plaats brengen.

  -Gnome Gilders zijn een soort vliegtuigen. Deze gliders kunnen je naar de Grand Tree vliegen. Vanuit de Grand Tree kun je weer verder vliegen

  -Ali Morisane, geliefd en gehaat meesterhandelaar, heeft een vliegende-tapijtennetwerk in de woestijn opgezet. Hiermee kan hij gemakkelijk zijn waren vervoeren en hij verdient ook nog een zakcentje aan avonturiers die vervoert willen worden.
  Ook de tapijten zijn alleen voor members

  -er ook arenden zijn in rs die over rs vliegen, je hangt aan hun poten en vliegen je naar je bestemming

  -Ruw gezegd zijn er twee soorten schepen: Charter Ships en passagiersschepen. Charter Ships moet je zelf huren en kunnen naar meer locaties varen, maar de passagiersschepen zijn veel goedkoper. Charter Ships zijn ook alleen voor members.

  -Er zijn ook voorwerpen waarmee je kunt teleporteren.

  -Mensen die An Enlightened Journey hebben voltooid, kunnen via een luchtballon door RuneScape reizen.

  -Je kunt ook worden rond gekart om verder in de wereld te komen. Er zijn twee soorten karren: de normale handkar en de door stoom aangedreven karretjes.

  -Met kano's kunnen members de River Lum, de rivier die langs Edgeville en Lumbridge loopt, over varen om reistijd te verkorten.

  -splitbark helm door de nieuwe clue scrolls etc. ontzettend hoge street hebben, je kan er een laten maken in de wizards tower voor 2x bark,2x cloth en 6k?

  -je mud pie kan maken met compost, water en clay, dit eet je natuurlijk niet op maar je hou je vast als een wapen.

  -een garden pie +3 farming bijgeeft, je kan er 1 maken met tomaat , ui en cabbage

  -je op 70 construction al gilded altar kan hebben terwijl dit eigenlijk pas op 75gaat dit bespaart heel wat geld... je doet dit een cup of tea te drinken , heft geeft +2 construction bonus en daarna bouw je je alatr met een crystal saw.

  -een wild pie +5 slayer omhoog doet, dat is heel handig wanneer je 80 slayer bent, dan kan je al spirtual mages doen, klink fijn maar toch niet zo handig, deze mages zijn redelijk sterk en je moet prepared zijn, en je moet genoeg pies meenemen dus je trip word korter, nog een nadeel is dat 1 wild pie 14k is en je hebt in 2 happen opeet.

  -je op 70agility heel makkelijk geld kan verdienen als pure, dan kan je een shortcut nemen naar blue dragons en blue scales oprapen wat leidt tot 500k/hour ongeveer.

  -er een eeuwig brandend vuurjte is in roque's den, een man die bank speelt staat er vlak naast en het is de beste plaats om snel je cooking te trainen.

  -je vanaf level 94cooking geen sharks meer kan verbranden als je cooking gauntlets hebt uit de quest family crest, en je vanaf 95 geen rocktails meer verbrandt, mits je weer de cooking gauntlets hebt.---2much noise heeft me erop gewezen dat je niet meet verbrandt mits je de gauntlets hebt---

  -er een korte periode is geweest onlangs waarbij je profit maakte bij cooking? (deze fase startte precies 1 maand voor deze topic werd gepost), helaas kreeg iedereen het door waardoor alles weer ging dalen en cooking niet langer winstgevend was.

  -Vinesweeper gecombineerd met tree patches de beste manier is op je farming te trainen, je krijgt er zelfs 50-70k xp/hour mee, je denkt nu waarschijnlijk, "wrm doet niemand dat dan", wel..75% van alle runescape spelers snapt niet hoe vinesweeper werkt, een guide helpt meestal ook niet. al iemand van onze et niet snapt, ik zal het uitleggen want ik snap deze mini game heel goed.

  -chaotic longsword het dodelijkste wapen is en kan gebruikt worden in pvp?

  -conquest de makkelijkste manier is voor pest control points, het is niet zo razend populair ook al kan je elke 10minuten 40 punten halen, dit komt omdat het heel wat lijkt op schaken wat meer dan de helft van de bevolking op aarde niet kan.

  -Zmi of ourania altar een geweldige manier is voor runecrafting, je moet d'hide aan, lunar teleport is handig en heel wat body rune of mind runes, je moet namelijk 20 runes betalen om in de bank te komen.

  -je met fishing tot tegen de 100m kan verdient worden, niemand doet dit omdat deze manier 76-99 sharks is, op lvl 76 duurt 1 space sharks gemiddeld 15minuten, zelfs op 99 blijft dit langzaam gaan.

  -barrelchest anchor (uigezonderd van de special) het 3de beste 2h is in het spel?, in juli was het nog het 2de beste 2h, maar toen kwamen de chaotic wapens uit.

  -dat berserker ring eigenlijk niet zo heel erg goed is, hij is 4.4mil gp en heeft amper def bonus, enige voordeel is dat hij 4 str bonus heeft, maar als je goed kijkt, moet je voor elke str bonus 1.1m gp betalen.

  -er onlangs een ring uit is gekomen die er voor zorgt dat je special attack 10% minder verbruikt?; je kan deze verkrijgen op deamonheim.

  -In Rimmington, een stadje ten westen van Port Sarim die ook voor f2p beschikbaar is, een hoop willows staan? Hier kun je goed je firemaking trainen. Er is voor gratis spelers geen bank, maar wel een general store in de buurt. Members die Rocking Out hebben gedaan, hebben een bank deposit box

  -3.000.000 gp het hoogste is wat je met high alchemy kunt krijgen? Je krijgt dat bedrag als je een Ancient statuette highalcht

  -Gedropte spullen twee minuten blijven liggen?

  -Penance Gloves, Boots of Lightness en een Spottier Cape je gewicht in totaal met -13 veranderen?, dit is heel handig voo runecrafting om je run energy te besparen.

  -Je met je rechtermuisknop in de muzieklijst van RuneScape kunt zien waar je het liedje kunt halen?

  -Er in de kelder van de Wizards' Tower een kaart hangt waarop je kunt zien waar het altaar zich bevindt? Ook in de Runecrafting Guild kun je zo'n kaart vinden, alleen heb je daar level 50 Runecrafting voor nodig.

  -Je tegenstander 5 seconden zijn protect prayers niet kan gebruiken als je de special attack van Dragon Scimitar gebruikt?

  -Je je Woodcutting het beste met ivy's kunt trainen? Ze geven veel xp en je hoeft niet steeds naar de bank te lopen, je krijgt namelijk geen logs! Je hebt hier level 68 Woodcutting voor nodig.

  -In de warrior's guild niet kunt hitten met range of mage.

  -Er op de Grand Exchange geen voorwerpen te koop zijn die met x of een q beginnen?

  -Je in RuneScape ook kunt rennen door de CTRL-knop in te drukken terwijl je aanklikt waar je heen wil?

  -Je in plaats van "listen-to musican" ook op je renenergieknop kunt klikken om bij de muzikant te rusten? Je luistert dan ook naar de muzikant, maar je kunt hierdoor tot drie vakjes ver weg gaan zitten in plaats van precies voor de muzikant zelf.

  -Je het vuur van draken vroeger helemaal kon tegenhouden met Protect from Magic? Nu is dat nog maar een beetje...

  -De monniken bij de Monastery gratis life points herstellen als je daar om vraagt? Dat kunnen ze zelfs doen als je het gesprek bent gestart voordat ze door een ander zijn gedood en het ze vraagt wanneer ze dood zijn.

  -Je prayer points niet naar beneden gaan als je een boek leest en een protect prayer aan hebt?

  -Je in Lletya ook flax kunt plukken? Dit veld is een stuk dichter bij de bank dan het veld van Seers' Village

  -Je bij sommige skills op de voorwerpen kunt klikken in het overzicht dat je krijgt als je op een symbool van een skill klikt? Bij Farming zie je bijvoorbeeld wat je moet betalen om de farmer op je gewassen te laten passen. Bij Construction zie je wat je nodig hebt om het voorwerp te maken.

  -De hoeveelheid xp die je nodig hebt om van level 98 naar 99 te gaan, ongeveer gelijk is aan de hoeveelheid xp die je nodig hebt om van 1 tot 75 te gaan?

  -Je met H.A.M-kleding minder kans loopt om gesnapt te worden bij het bestelen van H.A.M. members?

  -De maximale hit met ranged in p2p 2000 is? Dat doe je met een rune c'bow en ruby bolts (e) op een Decaying avatar tijdens Nomad's requiem.

  -Er vier verschillende situaties zijn waarin RuneScape je automatisch uitlogt? Er is er één die je automatisch uitlogt als je niet met je muis beweegt en niets typt. In die situatie word je na vijf minuten uitgelogd. Er is er ook een die je uitlogt als de verbinding met RuneScape wordt verbroken. In die situatie word je na 30 seconden uitgelogd. De verbinding kan ook worden verbroken terwijl je aan het vechten bent. Dan word je pas na anderhalve minuut uitgelogd. De laatste situatie is als je meer dan zes uur achterelkaar speelt zonder uit te loggen. Dan word je vanzelf uitgelogd.

  -Je in de grot van de Dust Devils niet dood gaat zonder face mask? Je zult wel elke paar seconden 100 life points minder krijgen, maar je zult bij de 1 blijven haken. Dat is handig voor het trainen met Dharok armour. Train daar niet op Dust Devils, die hitten door je Prayer heen! Je kunt er wel rustig op Fire Giants trainen.

  -Je normaal gesproken 10 seconden moet wachten voordat je uit kunt loggen nadat je hebt gevochten? Bij Death spawn, dat verschijnt als je een Nechryael hebt gedood, kun je echter wel gewoon uitloggen!

  -Net na een system update alle pinguïns weer op hun locatie komen waar ze de afgelopen woensdag werden vrijgelaten? Ze vertrekken op door Jagex bepaalde plekken en vanaf daar lopen ze over de hele wereld van RuneScape. Na een update
  vertrekken ze dus opnieuw.

  -In de toekomst ook Soul runes op zult kunnen maken met Runecrafting zoals je met de andere runes dat kan? Je kunt ze nu alleen nog maar maken bij het ZMI altar

  -De Kalphite Queen alleen met Melee en Magic aanviel toen zij aan het spel werd toegevoegd? Ze was echter zo gemakkelijk te doden dat Jagex besloot om Ranged ook toe te voegen!

  -De voorwerpen die een monster van Summoning draagt, worden gedropt als het monster weggaat?

  -Je met een knife water uit een cactus kunt halen in de woestijn onder de Shantay Pass? Dat is erg handig als je daar met lege waterskins komt te zitten

  -Je met een Crafting cape zonder brown apron de Crafting guild in kunt?

  -De magische tapijten ten zuiden van de Shantay Pass na het eerste deel van de minigame Rogue Trader nog maar 100 gp kosten in plaats van 200 gp?

  -De maximale hit in f2p 370 is? Je hebt er een corrupt dragon battleaxe, rune gauntlets en een rune berserker shield van Fist of Guthix, een strength potion en de prayer ultimate strength voor nodig.

  -Je een huis moet hebben om Construction xp te krijgen? Je moet bijvoorbeeld eerst een huis kopen om xp met een lamp van een genie te krijgen

  -oak larders de beste manier zijn om construction te trainen op dungeon doors na, de meeste mensen doen larders en sc hammers omdat je dan 900xp per larder krijgt.

  -Je wachtwoord in RuneScape wordt gecensureerd? Vroeger was er een scamtruc waarbij hackers riepen dat je wachtwoord werd gecensureerd. Vervolgens gingen mensen proberen of dat echt zo was, waardoor de hacker je wachtwoord kon lezen, omdat je wachtwoord helemaal niet werd geblokkeerd. Daarom werd RuneScape zo bijgewerkt dat je wachtwoord nu echt wordt geblokkeerd. Toch is het slim om het niet uit te proberen, je zou typfouten kunnen maken en toch nog je wachtwoord kunnen verraden!

  -Gloves (handschoenen) eigenlijk de verkeerde naam hebben? Ze moeten eigenlijk mittens (wanten) heten, omdat ze geen aparte vingers hebben

  -De tijd dat een boom blijft staan, hangt af van je Woodcutting level? Als er meerdere mensen staan te hakken, wordt de tijd bepaald door degene met het laagste Woodcutting level

  -De tanner in Canifis heel dicht bij de bank is, maar wel veel duurder is dan andere tanners?

  -Als je een level wilt bereiken en je er 7 levels voor zit, je met je totale xp ongeveer op de helft bent?

  -De tijd die het kost om van 0% naar 100% energy te gaan per agility level met ongeveer 2 tot 3 seconde af neemt? Iemand met level 1 moet vijf minuten wachten totdat hij weer vol is, maar iemand met 99 Agility hoeft maar anderhalve minuut te wachten, dit is zonder rest natuurlijk.

  -De spreuk Mobilising armies teleport een zeer voordelige teleporteerspreuk is? De spreuk is goedkoop, je hebt er een laag magic level voor nodig en je komt dicht bij een bank en een spirit tree terecht.

  -je bij de grand exchange ook een history button hebt waar je kan kijken wat je prieces hebt uitgegeven?

  -een Skeletal wyvren de enige draak is waarvoor je geen antidragon-fire sheild mee kan/mag gebruiken, je moet een dfs of elemantal shield aanhebben anders kan je jezelf niet beschermen.

  -als je met een lazy cat een tijdje op muizenajcht gaat dat ie dan weer wily word?

  - de "k" als in 100-k- eigenlijk kilo betekent, want 1000 muntstukken woog vroeger ook werkelijk 1kilogram vanwege het metaal vanwat de munten werden gemaakt.

  -dungeoneering nog altijd niet af is? er word verder dit jaar nog aan gewerkt.

  -Je voor 100 gp de bewaker bij de Shantay Pass kunt omkopen, zodat je zonder ticket door de poort kunt?

  -Je na de quest Rocking out gratis toegang hebt tot de Agility arena in Brimhaven?

  -dat het spinnenweb is de varrock riolen niet meer moet worden doorgehakt door een scherp wapen?,vele mensen dachten dat dit voor alle spinnewebben geldde, waardoor de mensen die een clue scroll moesten doen op lvl 51van de wildy, dachten dat ze geen wapen moesten mee hebben voor het web om aan de hendel te trekken om naar een bank te gaan. Dit was helaas fout gedacht waardoor vele mensen erg ver moesten lopen en zelf doodgingen

  -Nomad uit de quest nomad's requiem het sterkste p2p monster is in een quest? hij kan 989 hitten op iemand met 990 hitpoints.

  -de hoogste high alchemy prijs is 3mil, dat is eerder gezegt, maar wist je dat als je een christmas cracker/praty hat alched de duurste items op runescape dat je dan maar 10gp krijgt?, dat komt omdat dingen zoals party hats en pumpkins speeltjes zijn en niets in waarde hebben.

  -al deze tips zullen geupdated worden als er wat nieuwe bijkomt, de huidige tips zullen voor altijd zo blijven.

  -Een inferno adze een pickaxe en een hatchet ineen is? Je kunt hem krijgen na All fired up. Sommige van de logs die je hakt, zul je vanzelf in de brand steken. Daar krijg je firemaking xp voor.

  -een dragon hatchet alleen maar goed is voor willow,mapes en yew trees, vele denken dat het ook werkt bij magic tree, maar dat is niet waar.

  -Je meer gems bij het trainen van je Mining krijgt als je een opgeladen Amulet of Glory draagt?

  -dat powerminen van granite de beste manier is voor mining te trainen?, je kan altijd droppen en in het noorden is een winkel die waterskin verkoopt wat heel handig is op er lang te blijven.

  -dat overload al je skills op 120 gooit als je deze skill 99 hebt maar wel 500damage geeft (deze 120 blijft 5 minuten lang werken), in de eerste week van deze update waren deze overloads toegstaan in pvp, dat is nu afgeschaft omdat ze te powerful zijn en omdat deze 500damage leidde tot pj'ers.

  -Je met een Forinthry bracelet vijf keer naar de Abyss kunt zonder dat je een skull krijgt? Ook kun je maximaal vijf keer gewoon teleporteren als er een teleblock door een revenant over je is uitgesproken. Je kunt een Forinthry bracelet maken door een diamond bracelet te betoveren.

  -Maple Trees vroeger alleen door members gehakt konden worden? Vanaf 19 juli 2010 kun je ze ook als gratis speler hakken, je hebt wel level 30 Dungeoneering nodig. Je kunt ze hakken ten zuiden van Daemonheim, via de mysterious entrance.

  -vesta longsword 4 special attacks geeft en enkele special attack tot 550 kan hitten, dit is erg gevaarlijk in pvp werelden.

  -dat de runescape spelers heel lang hebben gezeurd om een notitie boekje in de opties balk, maar toen het uiteindelijk uitkwam bijna niemand het gebruikte?

  -dragon spear heel handig is om ep te halen in bounty world, als iemand je dan wilt aanvallen moet je voor zorgen dat auto relitiate opstaat+special attack waardoor je poppetje de vijand van zich af gaat slaan.

  -je bij de bekende jelly's dragonhide moet aandoen omdat ze een combinatie doen van melee/magic?

  -dat een ancient mace of granite mace (is niet hetzelfde) kan gebruik worden als bandos item in godwars? als je 1-maal in de room bent kan je het uitdoen natturlijk.

  -je een darkligth/silverligth moet meehebben bij tormented demons, hiermee kan je het schild uitschakelen van de demon.
  ------------------------------------------------------------------------
  -ANTIHACK TIPS (aantal):

  -Laat niemand meekijken bij het intypen van je wachtwoord, zelfs je beste vriend niet

  -Verander je wachtwoord regelmatig

  -Schrijf je wachtwoord niet op en sla hem niet op op de computer

  -Vertel niemand je wachtwoord. Ook je beste vriend niet

  -Neem een moeilijk wachtwoord.

  -Neem geen wachtwoorden met geboortedata van familie, namen van je oma of andere dingen die gemakkelijk te raden zijn voor je "vrienden"

  -Gebruik je wachtwoord alleen op RuneScape.com en FunOrb. Verder nergens.

  -Vul je wachtwoord nooit ergens anders dan www.runescape.com of www.funorb.com in. Andere sites waarop je RuneScape wachtwoord gevraagd wordt, zijn altijd hacksites.

  -Pas op voor scammers.

  -Bewaar de code die je krijgt nadat je member bent geworden. Hiermee kun je altijd je account terugkrijgen.

  -Open geen rare links met illegale dingen, zo kun je ook besmet worden met virussen en keyloggers.

  -Accepteer geen dingen die zo maar in je scherm komen vliegen met dingen als !CLICK HERE TO PROCEED!. Dit zijn vaak bedrijven die bergen reclame op je computer willen installeren.

  -Bekijk geen e-mails van Jagex waarin je wachtwoord wordt gevraagd, bijlages bevatten of gratis testversies worden aangeboden. Jagex gebruikt alleen e-mail om je op de hoogte te stellen van kwijtgeraakte accounts, vergeten wachtwoorden en dergelijke.

  -Mensen kunnen je nooit member maken zonder te betalen, geef mensen die zeggen dat ze dit kunnen nooit je wachtwoord!

  -Zorg dat je alle essentiële updates hebt gedownload van Windows Update


  ------------------------------------------------------------------------

  -De grootste goudmijn van RuneScape die van de Between a Rock... quest is? Een dwerg buiten de mijn wil je goud graag naar de bank brengen, mits je ook een paar gold ores aan hem geeft. Gold bars geven 56,2 xp aan Smithing met Goldsmith Gauntlets. Kijk in de Smithing guide voor meer informatie

  -Je maximaal 2.147.483.647 gp kunt hebben?

  -Je bij de quest While Guthix Sleeps onder andere een dragon armour lump als beloning krijgt? Toen de quest uitkwam, waren die 10 mill waard. Nu is dat nog 3.

  -Je bij het prayer altar in de kamers van de eindbazen in de God Wars Dungeon extra prayer points kunt krijgen? Je kunt hier één keer in de tien minuten, als je niet in gevecht bent, je prayer opladen. Wanneer je een voorwerp van de god van die kamer aan hebt, krijg je één extra prayer point. Bij twee voorwerpen is dit twee. Dit gaat zo verder.

  -Het beter is om je melee armour uit te doen als je wordt aangevallen met magic dan dat je het aanhoudt?
  ------------------------------------------------------------------------
  -aantal reis tips door runescape:

  -Vraag aan Shantay, die bij de Shantay Pass ten zuiden van Al Kharid is, op wat voor plaats je bent. Zeg daarna dat je een outlaw bent. Hij zal je in de cel stoppen. Je kunt ervoor kiezen om 5 gp te betalen en vrijgelaten te worden, maar je kunt je ook naar de gevangenis van Port Sarim laten deporteren. Daar kun je zo de gevangenis uitlopen als je de deur van de cel met de rechtermuisknopoptie openbreekt.

  -Deze truc is alleen voor members. Praat met Zandar Horfyre op de bovenste verdieping van de Dark Wizard's Tower ten noorden van de Make over Mage en ten westen van Falador. Hij wil dat je de toren verlaat. Als je zegt dat je dat niet doet, zal hij je naar de Lumbridge Swamps teleporteren. De plek waar je naar toe wordt geteleporteerd is ten noorden van het water altar.

  -Bovenin de Magic Guild zijn ook nog drie portalen te vinden. Als je in een van deze portalen stapt, kom je op een andere plek in RuneScape uit. De portal in het oosten teleporteert je naar de Wizards' Tower bij Draynor Village en de zuidelijke portal teleporteert je naar de Dark Wizards' Tower ten westen van Falador. Tot slot kan de westelijke portal je naar de toren van Thormac the Sorcerer brengen, de man van de Scorpion Catcher quest.

  -Er zijn verschillende monsters van Summoning die je kunnen teleporteren.

  Void Shifters, Void Ravagers, Void Torchers en Void Spinners kunnen je naar de Void Knight Outpost teleporteren.
  Spirit Graahks teleporteren je naar het jachtgebied op Karamja.
  Spirit Kyatts teleporteren je naar het jachtgebied bij Piscatoris.
  Spirit Larupias kunnen je naar het jachtgebied ten zuiden van de Feldip Hills teleporteren
  Arctic Bears kunnen je naar het jachtgebied ten noordoosten van Rellekka teleporteren
  Lava titans kunnen je naar het centrum van de Lava Maze in de wildernis teleporteren.

  -In de Mort Myre Swamps zijn drie nieuwe manieren om te gebruiken als je de In Search of the Myreque hebt voltooid. Je kunt via een luik ten zuiden van het café in Canifis een stuk afsnijden om in de moerassen die ten oosten van Canifis liggen te komen. In deze moerassen heb je een brug gemaakt, die weer naar een bootje leidt die je kunt gebruiken na deze quest. Dit bootje vaart naar Mort'ton. Als je terug met het bootje wil, kost dat 10 gp. Met een Ring of Charos is dit uiteraard gratis.

  -In de wildernis liggen zes portalen verborgen. Deze portalen zullen niet moeilijk te vinden zijn, ze zijn namelijk best groot. Om hiermee te kunnen teleporteren, moet je de vier pilaren die als paal bij elke hoek dienen activeren door er op te klikken. Loop daarna naar het midden van de portal om te teleporteren naar een willekeurige portal. Je kunt niet uitkiezen naar welke portal je wil gaan. Iedereen die naast je staat zal ook mee worden geteleporteerd.

  -Hiermee kun je snel naar Lumbridge, Falador na de Recruitment Drive quest of Camelot als je King's Ransom hebt gedaan, gaan. Je gaat dood als je aantal life points op 0 komt te staan. Je behoudt standaard je drie waardevolste items, maar als je een skull hebt, ben je alles kwijt. Voorwerpen die één inventoryplaats in beslag nemen, tellen als je dood gaat voor losse items. Als je met 10 gp dood gaat, houd je 3 gp. Met de prayer Keep Items behoudt je één extra item als je dood gaat.

  ------------------------------------------------------------------------


  -deze topic/bericht waarschijnlijk het langste berichtje is op heel onze site xd

  -Sommige mensen hun ignore list als een soort kladblok gebruikte?

  -Je als je nog niet zo'n hoog Runecrafting level hebt, toch snel aan veel law runes kunt komen? Ga met je law tiara of talisman in wereld 66 naar het law altar op Entrana. Het Runecrafting-level van sommige mensen die daar staan, is hoog genoeg. Ze hebben meestal robes uit Canifis aan en roepen "assisting"! Ze kunnen jou dan helpen via het assist system, waardoor je toch nog law runes kunt maken! Ze helpen je, omdat ze dan snel hun runecrafting kunnen trainen

  -Smithing vroeger de beste skill was om geld te verdienen? Daarom staan alle anvils en furnaces ook zo ver uit elkaar, alleen het anvil van varrock is dichtbij, de reden ervan is dat het pas later is bijgekomen.

  -Coal tar, toxic naphtha en een stone pilar de zwaarste voorwerpen in RuneScape zijn? Ze wegen alledrie 32 kilo

  -Geld op de grond komt te liggen als je notes highalcht en je inventory vol zit?

  -Je als gratis speler een "member's item" op kunt graven bij het graf ten noorden van Draynor Manor? Je hebt hier een spade voor nodig. Je poppetje zal eerst "I can't believe I'm about to do this!" roepen als je gaat graven. Daarna wordt het voorwerp weer teruggestopt, omdat het in gratis werelden nutteloos is. In memberswerelden krijg je een Draynor skull, die je in de quest Fairy Tale Part I nodig hebt.

  -Dat er een Evil chicken lair is in zanaris, je gaat in het schuurtje en kijkt achter je, er staat een zo een raar ding; je steekt er een rauwe kip in en je komt uit op de lair waar een bende black drags zijn en waar weinig mensen zitten, ook voor rangers en pures zijn er 2 safe spots en je kan altijd het portal terug nemen zodat je veilig bent natuurlijk

  -Dat black dragon visage droppen, dat komt omdat het eigenlijk een metal dragon is, ook al ziet het er zo niet uit, black is een metal in runescape, het dropt geen black bars omdat dat natuurlijk niet bestaat. Het ziet ook niet uit als een metal maar het is het wel.

  -Revenants twee keer zo vaak een duur voorwerp droppen als je Jennica's ring van Spirit of Summer draagt

  -Je geen renenergie erbij krijgt als je op een vliegend tapijt staat

  -Je meer gems bij het trainen van je Mining krijgt als je een opgeladen Amulet of Glory draagt

  -Het onmogelijk is om level 2 Herblore of Summoning te zijn? Zelfs met lampen waarmee je xp krijgt, kun je geen level 2 worden, dan staat er dat je eerst een quest moet doen!

  -Je wachtwoord in RuneScape wordt gecensureerd? Vroeger was er een scamtruc waarbij hackers riepen dat je wachtwoord werd gecensureerd. Vervolgens gingen mensen proberen of dat echt zo was, waardoor de hacker je wachtwoord kon lezen, omdat je wachtwoord helemaal niet werd geblokkeerd. Daarom werd RuneScape zo bijgewerkt dat je wachtwoord nu echt wordt geblokkeerd. Toch is het slim om het niet uit te proberen, je zou typfouten kunnen maken en toch nog je wachtwoord kunnen verraden!

  -De leprechaun bij de farming patch ten noorden van Port Sarim geen cabbages naar notes wil veranderen? Hij zegt dat de hele boerderij naar die dingen stinkt en dat hij ze niet wil hebben. Normaal gesproken kun je gewassen van Farming bij leprechauns gratis naar notes laten omzetten. Bij Port Sarim kan dat niet, omdat er een cabbageveld dicht bij is en Jagex niet wil dat het zo gemakkelijk is om cabbages te krijgen.

  -Je met H.A.M-kleding minder kans loopt om gesnapt te worden bij het bestelen van H.A.M. members?


  -------------ik ga deze tips verderzetten, wat inhoud dat dit nog maar een gedeelte is van de most usefull tips, als iemand nog extra tips/verbteringen heeft stuur ze via mijn pm , ik zal ze erbij zetten en de naam vernoemen wie die tip heeft verzonnen (huidige naam: Furiousskret, vanaf 28 september Skretchy5)--------------


  Laatst aangepast door Euhm op zo nov 14, 2010 12:10 am; in totaal 20 keer bewerkt
  avatar
  marc_b7
  Admin

  Aantal berichten : 943
  Punten : 1381
  Registratiedatum : 05-03-10
  Leeftijd : 23
  Woonplaats : nederland

  Re: Grootste Collectie Nuttige Weetjes

  Bericht  marc_b7 op zo sep 12, 2010 8:48 am

  nicee dit zal voor veel ppl veel opklaren erg bedankt voor deze topic  _________________


  [url
  [img][/img]
  avatar
  2much noise

  Aantal berichten : 330
  Punten : 654
  Registratiedatum : 30-03-10
  Leeftijd : 25
  Woonplaats : België

  Re: Grootste Collectie Nuttige Weetjes

  Bericht  2much noise op zo sep 12, 2010 1:35 pm

  note: je burnt geen sharks meer op 94 cooking met cooking gauntlets
  je zal geen sharks meer burnen op 100cooking (99 met boost cape)

  voor de rest zijn het handige weetjes allemaal
  gj Very Happy
  avatar
  Euhm

  Aantal berichten : 87
  Punten : 118
  Registratiedatum : 20-05-10
  Leeftijd : 22
  Woonplaats : Diepenbeek België

  Re: Grootste Collectie Nuttige Weetjes

  Bericht  Euhm op zo sep 12, 2010 1:43 pm

  ty 2much, ik zal het aanpassen xd en tyvm Razz

  jorn157

  Aantal berichten : 26
  Punten : 32
  Registratiedatum : 15-07-10

  Re: Grootste Collectie Nuttige Weetjes

  Bericht  jorn157 op ma sep 13, 2010 2:47 pm

  Ieder de helft van de slayer xp krijgt als een slayermonster door twee mensen voor een gedeelte worden gedood? De ene helft gaat naar de persoon die het meeste schade aan het monster heeft toegebracht, de andere helft gaat naar diegene die de laatste klap heeft uitgedeeld

  die is zeker alleen als diegene de zelfde slayer task heeft?
  avatar
  angels arc

  Aantal berichten : 22
  Punten : 33
  Registratiedatum : 12-08-10
  Leeftijd : 23
  Woonplaats : erges!

  Re: Grootste Collectie Nuttige Weetjes

  Bericht  angels arc op ma sep 13, 2010 2:56 pm

  jorn157 schreef:Ieder de helft van de slayer xp krijgt als een slayermonster door twee mensen voor een gedeelte worden gedood? De ene helft gaat naar de persoon die het meeste schade aan het monster heeft toegebracht, de andere helft gaat naar diegene die de laatste klap heeft uitgedeeld

  die is zeker alleen als diegene de zelfde slayer task heeft?

  dat weet ik niet maar als een ander monster de laatste hit doet krijg je ook maar de helft van het xp
  het dit soms voor als ik spiri mages moet killen en zammy beest laatste hit doet
  avatar
  wespenvanger

  Aantal berichten : 139
  Punten : 203
  Registratiedatum : 06-03-10
  Woonplaats : Den Haag

  Re: Grootste Collectie Nuttige Weetjes

  Bericht  wespenvanger op do sep 23, 2010 6:28 pm

  zo die van die teleblock heeft me echt geholpen bedankt man:)
  avatar
  Euhm

  Aantal berichten : 87
  Punten : 118
  Registratiedatum : 20-05-10
  Leeftijd : 22
  Woonplaats : Diepenbeek België

  Re: Grootste Collectie Nuttige Weetjes

  Bericht  Euhm op do sep 23, 2010 7:43 pm

  np wespie :p
  avatar
  lil jonh75

  Aantal berichten : 43
  Punten : 54
  Registratiedatum : 22-03-10

  Re: Grootste Collectie Nuttige Weetjes

  Bericht  lil jonh75 op zo nov 07, 2010 4:27 pm

  Heb je deze allemaal van Lungang?

  Toch good job, nam we wel 15 minuutjes maar idc :d
  avatar
  Euhm

  Aantal berichten : 87
  Punten : 118
  Registratiedatum : 20-05-10
  Leeftijd : 22
  Woonplaats : Diepenbeek België

  Re: Grootste Collectie Nuttige Weetjes

  Bericht  Euhm op zo nov 14, 2010 12:12 am

  25% luna, 75% eigen kennis Very Happy, maar dat doet er niet toe, het helpt de leden, en idd het duurt even voor je gdaan hebt cheers Very Happy

  Gesponsorde inhoud

  Re: Grootste Collectie Nuttige Weetjes

  Bericht  Gesponsorde inhoud


   Het is nu ma jul 16, 2018 10:34 am